من اخلاص و ارادت شهید عراقی را نسبت به شهید نواب صفوی تا پایان عمرش و بخصوص در ایامی که در زندان با هم به سر می بردیم، از زبان خود آن شهید در بسیاری از موارد می شنیدم..
ریچارد نیکسون بهعنوان سی و هفتمین رئیسجمهوری آمریکا که در نزد ایرانیان با سفر جنجالیاش در نهم خرداد ۱۳۳۳ به ایران و در پی اعتراضات وسیع دانشجویی که منجر به شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران همراه بود، نامی آشنا در تاریخ معاصر ایران است.
جهش قیمتی در دهه 1350 در حدی بود که هویدا پست نخستوزیری را در سال ۱۳۵۶ با تورم بیش از ۲۵ درصد که از زمان جنگ جهانی دوم بیسابقه بود تحویل داد. آمار رسمی بانک مرکزی گویای آن است که شاخص قیمتها در نیمه اول دهه پنجاه ۲/ ۲ برابر و شاخص قیمت مسکن سهونیم برابر شد.
سیاستگذاران بلندپایه ی وزارت خارجه، دریاداری، بانک انگلستان و وزارت سوخت و نیرو گرد آمدند تا یک کمیته کاری ایران تشکیل دهند. این نهاد چند مطالعه ی پژوهشی را بنا به سفارش انجام داد تا به عنوان پس زمینه ی برخورد با ایران، مورد استفاده قرار گیرد.
کانون خانوادگی قاجار در دوران سلطنت پهلویها یک کانون به اصطلاح غیردولتی جهت تامین منافع خاندان و اعضای طایفه قاجاریه بود که به نوعی جنگ قدرت را در سال 1304 با اعلام تاسیس سلطنت پهلوی به رضاخان باخته بودند.
در مدرسهای واقع در "بت تونشیب" در ایالت میشیگان، کشاورز محلی به نام "اندرو کهو" مواد منفجره را در مدرسه جاسازی کرد. در انفجار 38 کودک و شش بزرگسال (ازجمله خود کهو) کشته شدند.
کارت تعهدنامه علی نقی عضدالملک مبنی برهمراهی باسلطنت مشروطه اسلامی قاجار ، مجلس شورای ملی وخاندان قاجاریه و تلاش جهت ترقی معارف و فلاحت و تجارت کشور وتضمین مجمع اتحادیه قاجار درحفظ حقوق شرعی و وطنی وی
امروزه بسیاری از مفاهیم مراسم های غربی جایگزین سنت های ایرانی و اسلامی شده است و آنچنان جا خشک کرده که گویی از ابتدا در تاریخ این کشور همین سنت وجود داشته است. یکی هم سنت حلقه و نشان که قبلا شکل و شایلی دیگر داشت...
"لوئیجی پشه " افسر ایتالیایی را اولین عکاسی می دانند که در سال 1274 هجری قمری پا به سرزمین باستانی فارس گذاشت تا از تخت جمشید و پاسارگاد عکس بگیرد.او این عکس های بدیع را را در قالب یک آلبوم به ناصرالدین شاه جوان داد و باعث شد تا شاه علاقمند به عکاسی به خرج خود عکاسان متعددی را برای تهیه گزارش تصویری از بناهای تاریخی و باستانی ایران روانه فارس کند.
محمدرضا پهلوی همواره سعی می نمود با تحقیر افسران و امرای ارتش، روحیه خودباوری و اعتماد به نفس را از آنها بگیرد. از اینرو رفتارش بـا نـظامیان خـاص بود،به آنان اهمیتی نمیداد و آنان را مثل پیشخدمت و نوکرخود میدانست. محمدرضا پهلوی کمترین توجهی به نظامیان نداشت مثل اینکه اصـلا وجود ندارند. در این خصوص احسان نراقی خاطره جالبی را روایت می نماید
به گواه نزدیک ترین افراد به محمدرضا پهلوی دگرگونی روحیۀ شاه تقریبا از اواخر سـال 1349/1970 آغـاز شـده بود. امّا موضوع تغییر و تحول در روحیۀ شاه بیشتر مربوط به جاهطلبی و غرور بیحدّوحصر وی بود. در ایدئولوژی شاهنشاهی، تو گویی شاه قطب عالم امکان اسـت و«عـقل کـل» به شمار میآید.
در طول سلطنت پهلوی دوم علاقه شدید اشرف پهلوی در دخالت در امور سیاسی و اقتصادی با هدف تامین منافع فردی ، اثرات زیانباری داشت. به ویژه اینکه حوزه سیاست خارجی به دلیل اهمیتش، همواره مورد توجه اشرف بود. لذا بخشی از وقت اشرف در مسافرتهای خارجی به مذاکرات با سران کشورهای خارجی می گذشت.